Ugrás a fő tartalomra

12 ok, amiért nem hiányozhat játszótér a kertedből


12 ok, amiért nem hiányozhat a játszótér a kertedből


Még mindig kétségei vannak a játékkészlet megvásárlásának vagy egy fából készült hintázásnak? 12 okot adunk Önnek, hogy a szilárd és tartós európai puhafa játszóterét nem szabad eltéveszteni a kertben.



1. A kültéri játék okosabbá tesz

A mozgás nagyszerű dolog, különösen az iskolában töltött hosszú nap után. Kimutatták, hogy az olyan gyerekek, akik sokat játszanak a szabadban, sokkal jobban teljesítenek az iskolában. Így teljes mértékben koncentrálhatnak a következő napon minden osztályban. Jól játszani annyira okoskodik veled.


2. Egészséges

A szabadban való aktív játékélmény hihetetlenül egészséges. Különösen javítja a koordinációt, az egyensúlyt és az agilitást. Mozgás közben megtanulják a mászást és a kúszást. A játszótéri eszköz mozgásba hozza a gyermekeket, ez pedig izom erejének növekedését, rugalmasságát és fitnesszségét biztosítja. A túl kevés testmozgás kedvetlenséget, szédülés, bizonytalanságot okozhat, mely gyengébb tanulmányi teljesítményhez vezethet. Játékeszközeink a stílusos és végtelen szórakozás ideális kombinációja a gyerekeknek.

 3. Fontos a későbbiekben is

A kutatások azt mutatták ki, hogy azok a gyermekek, akik több időt töltenek a szabadban aktív játékokkal és mozgással azoknál kevésbé valószínű a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség és a csont dekalcifikáció kialakulásának kockázata. A legújabb holland kutatások azt mutatják, hogy minden harmadik gyermeknél hiányzik a D-vitamin, ami kevésbé erős csontokat és gyengén immunrendszert okozhat. A napsütésben játszó gyerekeknek nincs hiányuk a D-vitaminban. 

4. Fejleszti a szociális készségeket


Természetesen szórakoztató a játék. Mind a gyerekek az osztályteremből, mind pedig a környékbeli gyerekek szeretnek játszani. Így megtanulnak együttműködni például olyan játékokkal, amelyek természetesen a kreativitáshoz jók. Az önfelkínált játékokban gyakran versenyeznek egymással. Gyõzõdéssel vagy veszteséggel önbizalmat, érzelmi készségeket fejlesztenek és megtanulnak esni és felkelni.

5. Serkenti a gyermekek természetes fantáziáját


A gyerekek kreativitást tanulnak egy játszótéren, és sokat fogják ott használni a képzelőerejüket. A valóság eltűnik, mint a hó a napsütésben, és egy pillanat alatt a játszótér fantáziájuk által egy mesebeli kastéllyá vagy egy kalózhajóvá változik. Ez mosolyra ad okot.



6. A zöld a gyerekeket a felfedezők felé fordítja

A Jungle Gym játszóterek célja, hogy ösztönözze a képzelet és a kreativitás továbbá segít felfedezni új dolgokat a világban. A természetben való szabadidős játék során a gyerekek valódi felfedezőkké válnak. Kapcsolatba kerülnek az anyagokkal, növényekkel és az élővilággal.


7. Nem ül a képernyő előtt

A modern világ és az új technológia minden bizonnyal hozta a szükséges előnyöket. Orvosok által bizonyított, hogy a tv, monitor előtt töltött sok idő rontja a gyerekek látását, mely káros a gyermekekre nézve. Azt tanácsolják, hogy maximum két órát töltsön a képernyő előtt. 


8. Aludnak, mint a bunda

Természetesen a szabadban töltött játék energiát vesz el a gyerekekből a sok bújócskázással, csúszdázással, hintázással és sok futással. Minden erőfeszítés után a gyerekek fizikailag és szellemileg fáradnak. Ennek eredményeképpen aludni fognak minta bunda! 


9. Van idő más dolgokra is

Soha nem volt olyan könnyű elvégezni a mindennapi dolgokat, amíg a gyerekek órákig játszanak a kertben. Amikor a gyerekek játszanak a játszótéren, addig önnek szabad ideje szabadul fel. Így van időd mindarra, amire szüksége van. Ugyanakkor szemmel tarthatja a dolgokat. 


10. Rendben marad minden

Amíg a gyerekek kint játszanak addig bent minden marad. Például a limonádé vagy a csoki nem hagy foltot a fűben, nem úgy minta szőnyegen. 


11. Sok választása, lehetősége van

Tudta, hogy nálunk ön is megtervezheti a játszóteret, mi pedig megvalósítjuk önnek. Rengeteg lehetőség van. Kicsitől a nagy játszótérig, hintákkal, mini pulttal vagy tűzoltósággal. Kiválasztható egy bővítőmodul is, például egy hajó vagy egy vonat. Van elég lehetőség, hogy választani tudjunk!


12. Csak azért, mert olyan szép


Rengeteg oka van annak, hogy egy kerti játszóteret válasszon. A legfontosabb ok természetesen a gyerekek iránti szeretet. Egy gondosan megépített játszótér évekig élményt és játéklehetőséget biztosít. Ideális egy vagy többgyerekes családoknak egyaránt. A gyerekek élvezni fogják, függetlenül attól, milyen korosztályban vannak.

Minden játszótéri eszközünk 3-10 éves gyermekek részére ajánlott, melyek  biztonsági tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ha egy nyilvános helyszínre telepítendő tanúsítvánnyal rendelkező játszóteret keres, keresse fel a weboldalunkon a közterületi játszóterek menüpontot.

Bármilyen kérdése, vagy tanácsra van szüksége mi segítünk önnek. Ügyfélszolgálatunk örömmel elmond mindent a szabadtéri játékokkal kapcsolatban.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Trambulin, azaz az örömteli mozgás

Ki ne találkozott volna még olyan gyerekkel, aki szeret ugrálni. A gyerekek ösztönösen szeretnek ugrálni.   Családi házak kertjeiben, különböző közösségi rendezvényeken gyakran találkozunk a gumiasztallal, vagy ismertebb nevén a trambulinnal. A gyerekek, de valljuk be őszintén, még mi felnőttek is szívesen ugrándozunk ezekben a szerkezetekben. Nem véletlenül, hiszen az ugrálás, az a pillanatnyi elemelkedés és repülés, olyan felszabadító érzés, minden bizonnyal még boldogsághormont is termel.  A trambulin számos pozitív jó tulajdonsággal bír: fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációs képességet, sőt a fizikai állóképesség növelésében is szerepet vállal. A talp izmait erősítve még a lúdtalpra is jótékony hatása van. Miközben ugrálunk, az egyensúlyunk megtartása érdekében testünk jobb és bal oldalának egyformán, egyenletesen kell mozognia. Ilyen összehangolt mozgásra kevés más aktivitás kényszerít minket. Ezt az összehangolt munkát az agyunk irányítja, mindkét agy

Blue Rabbit 2.0 - Beach Hut kerti játszótér építés

Ebben a bejegyzésben nem szeretnék hosszasan egy játszótér építéséről írni. Nézzétek meg inkább egy percben, hogy hogyan is épül meg egy kerti játszótér. A videóban egy Blue Rabbit - Beach Hut kerti fa játszótér és egy hozzá csatlakozó kétállású hintaállvány építése látható. A Blue Rabbit kerti játszóterek teljes kínálata és a hozzá csatlakoztatható modulokkal megtalálható webáruházunkban. www.greendino.hu Nagy játék, nagy élmény...

SUNNY Játszóházak - egyszerűen nagyszerű

Sunny játszóházakat úgy tervezték, hogy mind a gyermekek és a szülők számára is vonzó legyen. Az apró részletekig kidolgozott Sunny játszóházak szórakoztató és aktív játékot biztosít a gyermekek számára. A szabadban történő játszás egészséges és a Sunny játszóházakban történő játék előmozdítja a társadalmi és szociális fejlesztés.  A Sunny játszóházak könnyen összeszerelhetők moduláris felépítésének köszönhetően.  Modern design és a visszafogott színvilág jellemzi, így elegánsan elhelyezhetők a kertben. A játszóházak számos tesztelésen esett átt annak érdekében, hogy megfeleljen minden biztonsági szabványnak, így a biztonságos játék biztosított. A Sunny játszóházak kemény faanyagból készülnek így a garancia 3 év.  A játszóházak 100% FSC-tanúsítvánnyal rendelkeznek. A Sunny játszóházak termékkínálata: Lodge kerti játszóház Legyen ez az első játszóházad. Ideális hely, hogy ide meghívd barátaidat egy vidám játékra. Anyaga: fa Szélesség: 94 cm Magasság: 133 cm Hos